En episk roadtrip - del 2

 
Mysiga Salisbury som vi åkte igenom på väg mot nya äventyr. 
 
Som du kan läsa om i det här inlägget så for Maria och jag iväg på roadtrip förra helgen. Vårt första stopp var Stonehenge men efter att ha sett det som fanns att se hade vi fortfarande många timmar på oss innan vi var tvungna att ta oss hemåt. Vi bestämde oss för att åka till någon stad i närheten och äta lunch men när vi åker ut på gatorna igen ser vi på en skylt: SOUTHAMPTON; 30 miles. Ska vi...? JA. Vi trampade på gasen och for iväg, helt spontant, mot osedda platser. 
 
 
Framme (och ja, det första vi såg var IKEA, haha) i en otroligt mysig hamnstad. Det kommer vara härligt om något att åka dit en sommardag. Det som till största delen lockade med Southampton var det faktum att Titanic avseglade från den här staden den 10 april 1912, första och enda gången hon satte kurs över Atlanten... Vi gav oss först ut på jakt efter ett museum som innehöll en utställning om Titanic men det visade sig vara stängt. Istället parkerade vi bilen och vandrade nere längst hamnen och alla kajerna. 
 
Foto: Maria
 
Något vi upptäckte när vi gick längs den vackra muren var små plakat med "Jane Austen" tydligt utsatta på dem. Det visade sig att Jane Austen ofta befann sig i Southampton och gick längs dessa gator! Helt otroligt att vi gått i samma fotspår som en av världens mest älskade författare.
 
 
Efter att ha promenerat ett tag stötte vi på kaj nummer fyra - exakt den kajen där Titanic stod, den där dagen för drygt hundra år sedan. Jag läste mig till att det fanns ett minnesplakat för de som omkom när skeppet förliste och vi letade upp den, precis innanför säkerhetsspärrarna. Vakterna släppte vänligt in oss och det var en speciell känsla att stå där. Skeppet framför oss kunde praktiskt taget vara Titanic, det var där hon stod. Det blev så otroligt verkligt och det kändes ända in i hjärteroten.
 
Foto: Maria
Såhär (fast betydligt mindre moderniserat såklar) hade det kunnat sett ut när Titanic stod redo för avfärd.. Skeppet här ovan håller till på samma kaj som Titanic gjorde en gång för länge sedan.
 
När vi spanat in kaj nummer fyra tillräckligt länge gick vi tillbaka till bilen och påbörjade vår bilresa hemåt. Vilken dag! Det är otroligt vad vi lyckas med våra roadtrips! EPISKT. Spontanitet på hög nivå när vi bestämde oss att åka ner till Southampton och planerade äventyr till Stonehenge - en bra kompott. Kärlek till våra roadtrips!
1 em:

skriven

Vill du komma till Belfast och gå på det RIKTIGA Titanic museet eller?! ;) <3

Kommentera här: