"Do you hear the people sing?"

 
 
Vilken start på den här veckan!! Oj, oj. Tack vare Johanna's tidigare språkskola lyckades vi haffa biljetter till Les Miserables. I måndags kväll möttes Lisa, Johanna och jag upp på Leicester Square och gick den korta biten till Queen's Theatre. Jag kunde inte stå still och hoppade nästan fram på gatorna - det var dags att se världens bästa musikal igen! I november såg Maja och jag samma musikal och vi var helt hänförda. Alla skådespelare var inte densamma den här gången men de knappa tre timmarna var likväl helt magiska. 
 
 
Här uppe satt vi i knappt tre timmar förutom när vi köpte oss varsin HäägenDazs-kopp emellan akterna. Om jag fått välja hade jag sett den här musikalen en gång i veckan men det får inte bli för mycket av det goda. Lisa och Johanna var likaså imponerade när föreställningen var över och vi skyndade oss hem eftersom klockan närmade sig midnatt och en tidig morgon väntade för oss allihop. Det var dock värt att vara lite seg dagen efter! Les Mis är aldrig en dålig idé. 
 

Intervjun med STS

 
Hur gick intervjun med STS till?

När man söker som au pair via STS får man först skicka in en ansökan via nätet. När du väl betalat in ansökningsavgiften kommer du tillsammans med STS bestämma ett datum/en tid för en intervju. Jag kommer inte ihåg exakt hur länge intervjun höll på men ungefär en halvtimma. Vi pratade först på svenska där min intervjuare (så härlig människa!) berättade lite om hur intervjun kommer se ut. Hon skulle ställa ett antal frågor (har för mig att det var runt tio-tretton stycken?) som jag skulle svara på, på engelska. När intervjun väl började var den väldigt avslappnad och jag kände ingen press som helst över att låta "engelsk" eller prata så bra engelska som möjligt. Allt bara flöt på och om jag missade ett ord här och där eller fick hjärnsläpp för en sekund blev svaret "det är ingen fara, ta din tid". 
 
Frågor jag fick svara på var bland annat: 
  • Varför vill du bli au pair?
  • Hur kom du på idéen att åka till England (i mitt fall)?
  • Har du jobbat med barn innan? Hur länge? Vad gjorde ni tillsammans?
  • Om ett problem uppstår med din värdfamilj, hur löser du det?
Jag kommer tyvärr inte ihåg alla frågor men de var i den här stilen. Varför du vill bli au pair, hur mycket erfarenhet av barnvakning du har, hur du ser på att leva med en värdfamilj, hur du tror att livet som au pair kommer vara osv. Det gäller bara att visa vem du är. Var dig själv och fortsätt vara dig själv genom hela ansökningsprocessen - det är bästa sättet att hitta den familj som kommer bli din värdfamilj! 
 
Lycka till alla blivande au pairer där ute!

Det får inte glömmas bort

 
I onsdags hängde Lisa och jag på Imperial War Museum - ett museum jag rekommenderar starkt. Vi ville hitta på något nytt och eftersom ingen av oss varit på det här museet innan hoppade vi på bussen dit. Det var en otroligt lärorik dag, på mer än ett sätt. Inte bara på ett informatoriskt plan utan även känslomässigt. Det var otroligt tungt att gå på utställningar med verkliga saker som varit med i krig världen över. Framförallt utställningen om Första Världskriget satte spår. Det blev så verkligt att man praktiskt taget kunde sträcka ut handen och röra vid brev som skrivits av soldater i skyttegravarna eller ett plan som använts under världskrigen. På vissa föremål kunde man fortfarande se kulhålen.
 
Den trasiga glasskivan i mitten av bilden är en vindruta från ett plan som kraschade. Piloten miste livet.