Vi börjar med Covent Garden

 
 
En bra söndag spenderas lite överallt i London! Jag mötte upp Frida vid Covent Garden där vi började dagens äventyr. Vi vandrade runt bland alla människor på väg till vart-det-än-är-de-ska och tittade på alla olika showartister, underhållare, magiker och musiker runt om i området.
 
 
Den här snubben fattade vi tycke för! Han var en sorts cirkusartist skulle man väl kunna kalla det. Jonglering, både med bollar och stavar, jojo-tricks och (som på bilen ovan) cyklandes på en enhjuling jag vet inte hur långt uppe i luften!! Han tog upp Frida att medverka i showen också, haha. Att vi inte dog när han tittade bort mot oss men som tur var valde han Frida och inte mig. Hon fick bl.a. hålla en tändsticka medan Herr Cirkusartist snurrade jojon mot änden tills den började brinna. Rätt häftigt!
 
 
Vi vandrade sedan iväg på jakt efter ett ställe att äta. Det blev till slut China Town där vi hittade en mysig liten resturang med uteservering.
 
 
Vi fortsatte på vår promenad och hamnade på Picadilly Cirkus där vi tittade på ett gäng dansare som skakade loss till "Gangnam Style". Sådant här finns lite överallt i London, människor som ofta är väldigt talangfulla som förgyller vardagen. Det är allt från musiker till dansare eller varitéeartister som Mr Cirkusartist som vi såg i Covent Garden!
 

Senare på eftermiddagen hängde vi på ett gäng au pairer som skulle träffas i Hyde Park. Fridas vän Gabriella var där men vi tre drog vidare ganska snart (när regnet började ösa ned!) till Costa för kaffe/te/varm choklad. Det behövdes i den där kalla snålblåsten och regnet!

Ösregn, varm choklad och sushi

 
Att dricka varm choklad mitt i sommaren kanske inte är det första man gör... Men regnet som öste ned igår blev min ursäkt att smita in på Starbucks för en kopp varm choklad, medan jag väntade på mina lunchkompanjoner! Jag satt där och tittade ut på gatan, på alla Londonbor som gick förbi utanför fönstret och på regnet som smattrade mot backen. Det kändes inte helt fel.
 

En gammal skolkamrat, Emma, och en vän till henne, också vid namn Emma, drog med mig till ett sushiställe! Jag har aldrig testat sushi och var lite skeptisk till en början - men man ska ju prova nya grejer, inte sant? Så det blev en portion sushi med soja och wasabi. Slutresultatet? Det var SÅ GOTT! Kommer man bli ett sushi-freak nu är ju frågan? Emmorna och jag spenderade i alla fall en eftermiddag med mycket skratt, prat och sushiätande. Två tummar upp!
 
Se där, vad bra det blev när man testade något nytt!

 

London at night

 
Det är så roligt att träffa nya människor! Ännu en av de au pairer (då blivande au pairer) som jag haft kontakt med sedan innan resan har jag nu träffat. När det visade sig att både min och Fridas kväll var tomma bestämde vi oss för en promenad. Sagt och gjort, vi vandrade runt på London's gator i två timmar, pratandes och fotograferandes. En mycket trevlig stund och det var kul att se London även utan dagsljuset utbrett över gatorna.