Sista dagen med bror

 
Brorsan sista dag på besök i London började med att vi köpte frukost på Tesco och sedan tog tåget in till Waterloo och Southbank. Med parlamentshuset och Big Ben som utsikt satte vi oss på stenmuren och avnjöt vår mat (billigt morgonmål - kör på matbutikerna) medan klockan klämtade på andra sidan Themsen.
 
 
Vi vandrade sedan längs Southbank, alltid diskuterandes om allt mellan himmel och jord, till vårt första mål för dagen: byggnaden som i de senaste James Bond-filmerna är fasaden för MI6s högkvarter. Kristoffer hade länge pratat om att se det och jag hade med det på bucketlistan - vi blev nöjda båda två!
 
 
Ett besök på Sherlockmuséet är en självklarhet när båda två har sett BBC's Sherlock mer än en gång (eller två... tre... fyra gånger...). Vi gick runt där inne och pekade/tittade på allt som fanns att hitta på hyllorna, testade hattar, bläddrade i böcker och kikade på pipor. Jag såg att det hängde en vädigt fin väska med orden "I Am Sherlocked" vid kassan men kunde inte hitta den i butiken... Istället smög jag fram till kassörskan och frågade om jag skulle kunna köpa en väska precis som den de hade utställd. "Ja, det är den allra sista vi har, men det kanske går bra?" Självklart!!! 
 
Foto: Kristoffer
 
Resten av dagen bestod av böcker och bokhandlar. Kristoffer ville gärna gå till en mysig bokaffär som var sådär "murrig" och "engelsk". Hatchards som ligger inte långt ifrån Piccadilly, fick det bli! Vi styrde kosan dit och efter att ha pratat med en av bokhandlarna fick Kristoffer reda på att de till och med är kungliga hovleverantörer! När kungafamiljen behöver böcker skickar de ett meddelande till just den här bokaffären som då skickar iväg en/ett par ex till Buckingham Palace. 
 
 
Efter lunch på Café Nero gick vi till nästa bokhandel på samma gata som Hatchards: Waterstones. När vi gick in upptäckte vi även att den har fyra (!) våningar! Hur har det inte blivit ett besök här tidigare?! Det var som julafton för oss båda två när vi gick runt och bläddrade i bok efter bok. I timmar hade vi kunnat gå runt bland hyllorna men istället tog vi de böckerna vi hade med oss och gick till Trafalgar Square där vi satt i någon timma, tittade på folk, småpratade och läste bok.
 
 
Dagen - och brorsans semester - avslutade vi sedan på Garfunkel's där vi åt god mat och skämde bort oss med efterrätt (så god så man visste inte vart man skulle ta vägen). Är det sista London-kvällen tillsammans så är det! Det var otroligt roligt att få ha brorsan här i några dagar och bara prata av sig, ta igen förlorad tid sedan i påskas då vi sågs senast, gå runt i bokhandlar, äta god mat och visa de små smultronställena som man upptäckt under det här året. Sedan hoppade bror på bussen till flygplatsen och jag tog mig hemåt efter en go helg! 

Kommentera här: