Ally Pally

 
I söndags spenderade jag en timmas färd genom London för att komma upp till Alexandra Park och Muswell Hill. Där hittade jag Johanna, Alva och Maja som precis ätit frukost tillsammans. Denna söndag passade vi på att ta en picknick i Alexandra Park och att utforska Ally Pally (som Alexandra Palace också kallas). 
 
Johanna som stolt kör bil här i England! 
Såhär glada var Maja och jag över att få åka bil!! När man spenderar såpass mycket tid på tunnelbana, tåg och buss är det ovanligt härligt att åka bil.
 
Vi tog en tripp hem till Johanna och hälsade på hennes värdfamilj söta kissar. Jag har en svaghet för katter så det blev att spendera så mycket tid som möjligt gosandes med dessa två. Efter att ha köpt med oss frukt/godis från Waitrose vinkade Johanna, Alva och jag av Maja på tågstationen innan vi fortsatte mot Alexandra Park.
 
 
Framför Alva och Johanna kan du skymta Alexandra Palace! Där inne hittar man inte bara en isrink (blev så sugen på att åka skridsskor!) utan det hålls även konserter och andra event här. En väldigt häftig byggnad med en stor glaskupol som tak.
 
Utsikten var inte så pjåkig den heller. En av de bästa platserna att se London Skyline är helt klart uppe från Alexandra Palace.
Foto: Johanna
Till slut slog vi oss ner i gräset med centrala London där nere och vår picknick här uppe; frukt i överflöd samt Daim och chokladknappar. 
 
Alva och Johanna såg längtansfullt på alla barn som hoppade omkring, sprang runt och rullade nerför backen. Det slutade med att de själva la sig ner och rullade nerför gräsmattan! Låt aldrig barnet inom er försvinna!
 
 
På hemvägen började jag leka paparazzi men de två kändisarna sa bestämt nej efter ett tag, haha. Paparazzin tackade då för sig och kameran hoppade ner i väskan. En väldigt mysig dag uppe i Alexandra Park, umgänge med härliga vänner och utforskning av nya platser! 

60th Eurovision Song Contest

 
På lördagseftermiddagen åkte som sagt Emma och jag till Baker Street där vi mötte upp Lisa och Johanna. Vi hade flera timmar på oss att döda innan Svenska Kyrkan öppnade sina dörrar och Eurovision började. Vi gick till Tesco's och köpte lite gott (Magnum Raspberry - två tummar upp!!) innan vi satt i en busskur i någon timma och goofade oss som vanligt. 
 
 
Efter en kort promenad längs York Street kom vi fram till kyrkan. Klockan var då knappt 17.00, Maja, Alva och Johanna skulle komma 17.30 och dörrarna öppnades 18.30. Sitter vi då så här fint och väntar? Njae, det såg mer ut så här:
 
Foto: Johanna
Foto: Lisa
 
Till slut var vi samlade!! Alva, Lisa, Emma, Johanna, Maja och Johanna. Baren i kyrkan hade öppet med massa svenska snacks att köpa. Kl 19.00 slogs portarna till Österrike upp och Eurovision började. Det var ett sådant tryck i salen medan det sakta närmade sig nr 10, då Måns skulle upp på scenen. Varje gång Sverige nämndes eller de filmade Måns tjoade hela salen. När det väl var dags för "Heroes" sjöng alla med, klappade och efteråt lyfte taket. Hoppas det stödet hördes ända ner till Wien. Alva och jag dansade även loss till Belgien's bidrag som var en av våra favoriter. 
 
 
Precis när röstningen höll på att gå mot sitt slut och Conchita Wurst ägt scenen under sin mellanakt hoppade jag på tuben hem. Tanken var att se restultatet hemma på svtplay men innan jag hann se allt fick jag allt spoilat för mig, haha (tack pappa!)... Istället hoppade jag över hela röstningen och såg bara när det var klart att Sverige vann och satt där med munnen öppen. SVERIGE VANN. MUMSMUMS VANN!! MÅNS VANN!!! 
 
 
Europa. Vi ses i Sverige!

Vinfika

 
Jag tror att Emma och jag hade en känsla över vilken succé Eurovision skulle bli för Sverige's del... I lördags mötte jag nämligen upp denna sköna böna vid Totally Swedish där vi stod länge och kikade på alla svenska hushållsfavoriter. Det är rena rama ICA i miniformat! Vi var på jakt efter godsaker att äta under Eurovision som vi skulle se i Svenska Kyrkan framåt kvällen.
 
En kexchoklad och en Plopp fick följa med i min väska. Foto: Emma
Emma packade ner en påse lösgodis!
 
Nu började Eurovision-firandet i förskott! En spontan idé från Emma gjorde att vi spenderade eftermiddagen på hennes balkong, tittandes ut över Themsen. Vi hann i alla fall sitta ute i fem minuter innan det började regna. Vi hade köpt med oss varsin liten flaska vin från Sainsbury's som vi skålade med medan vi knaprade på kex.
 
Skål!
Eftersom jag var ett stort fan av Sailor Moon som liten blev jag väldigt glad över att se det här klistermärket på baksidan av ena stolsryggen!
 
Vi spenderade en eftermiddag full med skrattanfall och fotoshoots. Vilken galet skön brud det här är. Efter några timmar hemma hos Emma styrde vi kosan mot Baker Street där vi mötte upp Lisa och Johanna. Det var dags för Eurovision!!!