Millenium Bridge

 
Om du känner igen följande bro är jag din bästa vän. I förra veckan besökte Linda (som kommer ifrån samma västkuststad som en själv!!), Lisa och jag Millenium Bridge, bron som var med en snabbis i självaste Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1, och spenderade en härligt glad dag i centrala London!


Framför oss: Millenium Bridge. 
Bakom oss: St Paul's Cathedral. 
Foto: Lisa
Foto: Linda
En glad Lisa som kikar ut genom den klassiska röda telefonkiosken får avsluta det här inlägget!
 
 


HöstpromenadSå här såg det ut en eftermiddag i veckan: en ettåring i vagnen och en femåring som bestämt klämde sig fast längst fram. 
 
Eftersom M's skola har höstlov nu betyder det att jag tar hand om både M och G ett flertal gånger den närmsta tiden. Det betyder tonvis av lekar, pyssel, knep och knåp och om det inte är alltför dåligt väder även äventyr utomhus. Sovmorgnar säger man inte nej till heller! 
 
Nu har en vecka av lovet gått och det betyder att den största delen av de engelska skolorna startar sitt lov vilket ger mycket fler folk på Londons gator. Det betyder också att det snart är två år sedan jag satte foten i London för första gången. Inte trodde jag då att staden en dag skulle bli mitt hem.

En helg med Sverige #2

 
Andra delen av vår Sverige-helg förra veckan spenderades på IKEA! På söndagen mötte jag upp Lisa för att ta tåget och sedan tuben till Neasden där vi promenerade den korta biten till den svenska megajätten. My, Emma, Amanda och Matilda träffade vi på plats och vi spenderade en dag gåendes bland vardagsrum och kök, omgivna av svenska ord samtidigt som det pratades engelska omkring oss. Kulturkrockar är alltid lika härligt!
 
 
 
Ska man vara ärlig så är det här den egentliga anledningen till att vi tar oss till IKEA: köttbullar, mos, ärtor, brunsås och lingonsylt. Inget går upp mot svensk husmanskost. Äpplekakan i hörnet av brickan var lite onödig eftersom man blir mätt i tre dygn på köttbulletallriken (bildligt talat) men den gick ner den med!
 
 
Här förvandlades Lisa och jag till femåriga barn som sprang runt och pekade på allt som hade med jul att göra och utropade: "Titta, det är en julkula!" "Ååh, glitter!" "EN JULGRAN!!". Man kan väl säga att vi ser fram emot julen, både här i London men även på hemmaplan. 
 
Även My gillade julavdelningen!