Varför inte börja med en brunch?

 

I söndags mötte jag upp Maja och Frida för att äta brunch/frukost på La Pain i Covent Garden. Vi har inte varit där på väldigt länge, inte som innan då vi var där 1-2 gånger i veckan... Umgås med dessa två härliga brudar har jag inte gjort på länge heller och vi skrattade till magarna krampade ett flertal gånger. Vi kom alla hit ungefär samtidigt men det känns som att vi har känt varandra mycket längre än tio månader.

 
Efter vår lika goda brunch som alltid på La Pain gick vi ut i det smått gråmulna vädret och bestämde oss för att ta oss till St James's Park. Vi upptäckte dock snart att London Marathon tog upp stora delar av centrala London, framförallt runt den rutten vi planerat att gå. Vi styrde undan en bit och bestämde oss för att gå ner till The Horse Guards längre ner på Downing Street. 
 
 
Det finns en liten tunnel genom The Horse Guards som vi gick igenom med tanken att vi skulle komma ut på en närapå tom grusplan. Men nej, vi möttes av människor. Massor av människor. Det visade sig att London Marathon hade sitt center precis där vi kom ut, haha. Vi gick runt ett tag och hittade snart vägen till själva joggingrutten där det sprang förbi maratondeltagare i alla åldrar.
 
 
Vi blev otroligt imponerade av dessa uthålliga människor! De hade sprungit i strax över fyra timmar när vi kom fram och vissa av dem såg inte ens ut att tycka det var jobbigt. Man kände sig så fruktansvärt lat när man stod där, precis efter att ha ätit en mäktig brunch, och se folk springa som om deras liv hängde på det. Mållinjen var dock inte långt borta!
 
Jag var tvungen att ställa mig utanför Buckingham Palace och vifta lite med flaggorna vi fått tag på vid Trafalgar Square. Foto: Frida
Foto: Frida
 
Vi försökte ta oss enda fram till mållinjen och se när folk sprang över den lilla linjen som betyder så mycket men vi gick över på fel sida och kunde inte komma till målområdet... Istället tog vi sidogator tillbaka in mot Piccadilly och gick på flera gator som vi aldrig gått på innan. Det finns så mycket att se i den här staden och man kommer aldrig kunna se allt, vilket är en av anledningarna till att jag älskar London.
 
 
Senare på kvällen tog jag tuben ner till Waterloo och mötte upp Frida, Johanna och Jossan. Frida och jag skulle (äntligen!) se nya Avengers-filmen men det var slutsålt på IMAX Waterloo... Jossan och Johanna gjorde oss sällskap till Leicester Square där vi istället fick biljetter på Vue. Filmen var så, så, så bra. Både Frida och jag är stora Marvel-fan och vi satt som på nålar genom de två timmarna som filmen visades. En toppenlördag!
 

Sol, marknad, South Bank, parlamentshus

 
Innan Linnéa tog sina väskor och hoppade på planet till Sverige hann vi med ett mitt-i-veckan-äventyr. På en tisdag möttes Jossan, Linnéa och jag uppe vid Borough Market, där jag köpte mig en wrap till lunch (matfantaster - gå till Borough Market: så god mat!!). Vi vandrade sedan ner till South Bank (bästa stället i London) och gick längs med Themsen från London Bridge till Big Ben. Fantastiskt väder fick vi och förutom en incident med avbrutna skosnören (haha) hade vi en härlig promenad. 
 
 
Det här var dock målet för dagen: House of Parliment (eller byggnaden bredvid Big Ben) där England's politiker sitter och tar beslut. Jag hade bara en ytlig uppfattning om hur England's politiksystem såg ut så det var riktigt intressant att få gå en rundtur med våra audioguider genom rummen där House of Lords och House of Commons sitter. 
 
Innan rundturen började tog vi en glass med utsikt som hette duga. 
 
När vi gick igenom dörrarna till House of Parliment tappade jag hakan och hjärtat hoppade upp i halsgropen. Jag tror till och med jag slutade andas i en sekund. DET SÅG UT PRECIS SOM THE GREAT HALL I HOGWARTS. Tänk att politikerna jobbar här...
 
Vi hämtade ut våra audioguides och började sedan vandra runt i byggnaden. Vi skyndade oss så gott det gick eftersom Jossan skulle hem och jobba så vi hoppade över det mesta som handlade om arkitekturen. Historia och fakta om hur politiken fungerar - det gillar vi! Man fick faktiskt fotografera en liten del av rundturen, bland annat här i The Great Hall (den kommer för alltid heta det i mitt huvud nu, även om den egentligen heter Westminster Hall, haha...) och i St Stephens Hall.
 
St. Stephen's Hall.
 
Vi fortsatte sedan att gå igenom alla korridorer och rum som man fick se under den knappt två timmar långa turen. Jossan skyndade iväg till jobbet medan Linnéa och jag lyssnade klart på den sista lilla biten av audioguiden. Vi tog sedan en solig promenad till Waterloo där vi skiljdes åt. En helt vanlig tisdag som inte var helt vanlig alls.

Vi säger 'på återseende'

 
I lördags "hade vi sorg", som min pappa sa, haha. Det var dags för att säga hejdå till ur-au pairen och vännen, Linnéa. Hon som varit här längst och som äger bloggen som vi alla läste innan/under vårt au pair-år. I mars förra året, några månader innan jag åkte iväg till London, satt jag hemma på västkusten och läste om Linnéa's äventyr och att jag nu fått lära känna den här underbara människan är guld värt. Vi har till och med sett Benedict och Martin tillsammans!!!!! 
 
 
Tretton au pairer var vi totalt och temat under dagen blev att springa upp till folket som sakta men säkert gjorde oss sällskap. Jag mötte upp Lisa, Jossan och Linnéa innan Emma, Frida, Josefina, Maria, Maja, Amanda, Mathilda, Alva och Johanna ockå satte sig vid picknickfiltarna. Solen sken till slut på oss och vi hade en riktigt mysig dag i Hyde Park. Alva's frisbee kom fram efter ett tag och vi kastade den fram och tillbaka, skrattade åt alla gångerna vi tappade den och tjoade högt när vi lyckades fånga den.
 
Foto: Lisa
Foto: Lisa
Foto: Lisa
Mästaren! Frida var en hejare på frisbee och fångade den gång på gång.
Foto: Lisa 
Foto: Lisa (a.k.a. busfröet)
 Många goa kramar utgavs under dagen.
 
Efter att ha suttit i Hyde Park ett tag skiljdes gruppen åt. Johanna, Alva, Frida, Linnéa, Matilda, Amanda och jag tog oss till Nandos vid Oxford Street där vi åt en massa mat medan resten av tjejerna åkte/gick åt sina håll.
 
Efter Nandosmiddagen var det dags för oss att säga 'på återseende' till Linnéa. Det blev kram efter kram men det var svårt att ta in tanken på att man inte skulle se henne nästa helg. Tack för de här månaderna, Linnéa, och fler roliga äventyr blir det i framtiden. Massa kärlek till dig! 
 
 
De av oss som var kvar efter Nandosbesöket stannade på Oxford Street ett tag innan vi gick via smågator ner till Leicester Square. Det var kul att ta sidorgatorna och inte bara gå längs Regent Street. Vi såg en massa nya ställen/gator och gick även igenom gatorna med dyrbutikerna som Burberry, Dior och Louis Vuitton. 
 
 
Lördagen avslutades i biosalongen där vi såg Insurgent, andra delen i Divergent-serien. Som film är den toppen och jag skulle gärna se den igen men som en bokbaserad film var det många punkter som lagts till, tagits bort och ändrats. 
 
 
Efter bion avslutade vi dagen med att gå till Häägen-Dazs och äta glass tills vi fick brutala matkomor och rullade till tuben. Matilda, Amanda och jag slog följe ett tag innan de bytte tublinje och jag hoppade på bussen. En otroligt fin lördag med många bra stunder och några ögonblick som drog i hjärtesträngarna.