Vi avslutar på takterassen

 
I lördags stod jag tillsammans med dessa busfrön - Lisa och Emma - utanför London Bridge Station och väntade på delar ur kvällens sällskap: Frida, Noé och Maria. Det var dags för Maria's sista kväll i London och hon hade beställt middag på Nandos och pubhäng som avslut. När vi allihop mötts i solnedgången utanför stationen gick vi därför till det största Nandos vi kan komma på, nere vid Southbank. Dit kom sedan även Maja och Johanna och gruppen var komplett! 
 
Maria, Noé, Frida, Emma och Lisa. 
 
När våra magar inte längre kurrade av hunger gick vi bara några få steg bort från Nandos och hittade en pub/bar där det även fanns en takterass! Dit klättrade vi såklart upp och fångade ett gäng stolar runt ett bord där vi sedan satt resten av kvällen. Vi drack drinkar, pratade, skrattade, diskuterade och försökte få skallen runt att Maria inte kommer vara här imorgon vid samma tid... Det är alltid lika underligt när en av ens Londonvänner åker hem, de har ju funnits här så länge! 
 
Foto: Emma
Pimms!
 
När klockan närmade sig midnatt begav sig Maria hemåt. Jag följde med henne till London Bridge Station (man vet ju aldrig med hennes lokalsinne...) innan det var dags att säga hejdå. Eller PÅ ÅTERSEENDE!
 
Det är väldigt svårt att förklara det här med att folk lämnar London under ens au pair-år. Man kan ju tänka: "det är väl inte så farligt, ni kommer ju ses igen... Varför göra en så stor grej av det?". Man lever dock i en liten bubbla här och när människor börjar hoppa ut ur bubblan inser man att det här livet inte kommer vara för evigt. Man blir inte bara ledsen för att ens vänner åker, utan även för att man inser att det här inte är något permanent. Det är i och för sig det som är det vackra i hela au pair-grejen. Det varar inte för evigt och då uppskattar man det så mycket mer. 

Kommentera här: