Svensk frukost och 192 trappsteg

 
Alva sov hos mig mellan lördag/söndag och vi hade en jättemysig sleepover! Jag somnade dock ifrån min gäst eftersom jag inte kunde hålla ögonen öppna, haha... (Förlåt, Alva!!!) På morgonen hade vi båda sovit ut och vi tog oss ut till Stockholm Deli för att äta frukost. Vi satt där i flera timmar och var helt saliga. Fullkomligt uppe i sjunde himlen. Vi åt båda pannkakor och avslutade med en nybakt kanelbulle. Det var nog enda gången på dagen vårt tjatter stängdes av, haha. Både de som jobbade på Stockholm och de gäster som gjorde oss sällskap på den lilla resturangen måste ha tyckt vi var väldigt underliga eftersom vi luktade på kanelbullarna i minst fem minuter innan vi började äta dem...
 
Vi köpte med oss en Gott&Blandat-påse att äta på tåget in till centrum. När vi gick fram till kassan på Stockholm sa kvinnan i kassan: "Jasså, ni ska köpa ännu mer?". HAHA. 
 
Vi tog oss in till London Bridge och Tooley Street där vi gick längs en av de bästa vägarna i London bort mot Tower Bridge. Bron har vi sett ett antal gånger men nu skulle vi göra något nytt: klättra uppför trapporna till toppen av bron och titta på utsikten! Förutom att kunnde se ut över London finns det även fönster i golven... 
 
 
Efter att ha betalat endast £9 då det ingick en massa delar av bron gick vi över till det norra tornet. Där kunde man antingen gå uppför alla trappor eller åka hiss. Vi tog utmaningen och gick uppför trapporna! 192 st fick vi det till.
 
 
Uppe på toppen!! Utsikten var underbar men det var inte så häftigt som jag gjort det till i huvudet. Vi gick längs de två korridorerna, läste om olika broar i världen, tog massvis med kort och stod länge och kikade ner genom fönsterna i golven på alla människor/bilar/bussar som tog sig fram långt där nere. 
 
Canary Wharf i horisonten.

Maskinrummet nästa! Först gick vi igenom den äldre avdelningen som visade hur motorerna för bron såg ut förr i tiden. Tower Bridge kan öppnas för att släppa igenom större båtar vilket händer emellanåt, då används motorerna till max.
 
En av de mer moderna motorerna som används idag
 
Efter drygt en timma uppe i Tower Bridge och nere i maskinrummet var vi klara med rundvandringen och gick tillbaka längs Southbank till Nandos. Inte bara ett vanligt Nandos utan ett sjukt stort Nandos! Det fanns flera stora rum och två etager med bås att sitta vid. Tack vare en massa ihopsamlade poäng på Nandoskortet lyckades jag även få en hel måltid + dryck för endast £2.32!
 
 
Som de flesta helger den senaste tiden (har gått på fyra filmer de senaste två helgerna...) blev det bio på kvällskvisten. Alva åkte hemåt för att jobba (det var nära att jag stod och vinkade med en vit näsduk när hon åkte iväg med tåget) och jag mötte upp Maria för en kväll med nachos och filmen Woman In Gold. Så otroligt bra film, den bästa på länge. Har du möjlighet att se den - gör det!! Vi satt länge och pratade innan filmen började eftersom vi tagit fel på tid med en hel timma. En bra kväll blev det i alla fall och både Maria och jag var helt tagna av filmen efteråt. Väldigt tung men det brukar ju vara de historierna som sätter mest spår och får en att minnas filmen så mycket mer. En äventyrlig söndag gick därefter mot sitt slut!

Kommentera här: