Isabella Plantation

 
Veckans helg har bestått av: jobb, äventyr, äventyr, jobb. Vanligtvis jobbar jag inte på helgerna men den här helgen är ett undantag. Men innan jag berättar om helgen 16-17:e maj (för den har varit SÅ BRA!!!!) hoppar vi tillbaka en vecka, till förra söndagen. Alva, Frida, Matilda och jag styrde våra vägar till Richmond Park för att utforska en nyupptäckt goding: Isabella Plantation. Mitt i Richmond Park finns ett litet område  (ganska stort egentligen men om man jämför med storleken på Richmond Park så är Isabella Plantation väldigt litet) där det växer fantastiska blombuskar. Vi var dock inte beredda på just hur vackert det skulle vara och vi blev rejält hänförda. 
 
 
Vi började dock med en promenad inne i Richmond Park, där vi åt kakor, pratade, tog kort, hittade små bambis och hade det härligt i solen. Solen gassade såpass att det kändes som en sommardag, vilket vi inte dirket klagade över. 
 
Varför inte ta kort med en kaka i handen?!
 
Till slut kom vi fram till Isabella Plantation, efter att ha letat med hjälp av GoogleMaps och vårt egna lokalsinne. Utan egentliga förväntningar gick vi igenom den lilla porten och kom in ett grönt wonderland innan vi klev längre in i trädgården och möttes av en färgexplosion. 
 
Foto: Frida
Foto: Alva
 
Vi tappade bort varandra efter ett tag, Alva och jag stannade var 5:e sekund för att ta kort på blommor så Matilda och Frida hamnade en bit framför oss. Vi fotogalningar kom fram till en liten mini-sjö med en helt fantastisk samling blombuskar runt om. Det var så vackert att det var svårt att fånga allt i bild... Vi gick runt och sa flera gånger: "När man är gammal och grå och har levt sitt liv skulle man kunna dö här, så vackert är det!"
 
Foto: Alva
 
När vi förstod att vi inte kunde hitta Matilda och Frida slog vi en pling och vi bestämde oss för att mötas upp vid utgången till Isabella Plantation. När vi väl var tillsammans igen åkte vi in till Richmond och åt mat på Nandos (för var annars äter man på en helg?!) innan vi rullade ner till Hummingbird Bakery som har de bästa cupcakesen. Vi köpte oss varsin och travade ner till Themsen där vi satt och diskuterade olika saker/människor vi skulle ta med oss till en öde ö samtidigt som solen närmade sig nedgång och tidvattnet tog sig uppför trappstegen där vi hade slagit oss ner. Ett mycket väl godkänt avslut på en dag i härligt sällskap!
 
1 Emelie - Lever drömmen i Paris!:

skriven

JÖSSES AMALIA, så vackert!! Oftast kan man bli helt överraskad av de mest oväntade platserna, och det är oftast de minnena som är som bäst..!

Och haha, måste bara säga att bilden på dig när du sitter på stubben bland blomstret påminner SÅ mycket om Alice i Underlandet, när hon krymps/förstoras av den stora larven och hans kakor. Fick mig att skratta högt!

2 Daniella 🌙:

skriven

alltsa wow <3

Kommentera här: