En skolklass på äventyr

 
Förra lördagen träffades 14 (!) st au pairer på en sidogata inte långt ifrån Notting Hill Gate. Målet för dagen var att strosa runt längs Portobello Road Market och som tur var så hade vi vädret på vår sida. Det känns som att varje blogginlägg nu för tiden börjar med "solen värmde!" eller "solen var framme!" men det kan ju bero på att solen tittar fram väldigt ofta nu för tiden. 
 
Vi följde vägarna i Notting Hill tills vi kom fram till Portobello Road. På lördagar och söndagar är den här gatan fullproppad med människor, nästan till bristningsgränsen. Jag hade bara varit där på en torsdag innan och blev förvånad över hur mycket människor man kan klämma in på en gata. Notting Hill är dock ett av mina absoluta favoritområden i London (tillsammans med Hampstead) så jag kunde inte klaga. 
 
Foto: Linnéa
Foto: Linnéa
Foto: Linnéa
 
Ett praktexempel på Portobello Road. En massa små butiker längs sidorna som omges av färgglada hus och mitt i alltihop - en massa folk. Det stod också musikanter utmed gatan och livade upp stämningen. Det första vi gjorde när vi kom fram var att få syn på ett creperie så självklart var vi tvungna att ta oss en crepe! De här slog dock inte de som går att hitta i Hampstead (men det är det inte mycket som gör). 
 
 
DEN BLÅ DÖRREN. Har du sett filmen Notting Hill? Då borde du känna igen den blå dörren när du ser den. Turisterna i oss hoppade fram och det blev ett antal bilder med den här kända biten av London.
 
 
När Portobello Road Market hade gett oss allt den kunde vandrade vi iväg till kanalen och vandrade längs den till Little Venice och vidare till Edgware Road. Det var en lång promenad men åh, så härligt det var. Vi bröt upp i flera grupper efter ett tag men det är svårt att hålla ihop fjorton au pairer i ett enda svep. När vi samlade ihop oss allihop för att ta en gruppbild slog det oss att vi såg ut som en skolklass på resa, haha.
 
Foto: Sara
Foto: Sara
Foto: Sara
 
Vi tog till slut beslutet att köpa med oss smått och gott från Sainsbury's och åka buss ner från Edgware Road till Hyde Park där vi spenderade eftermiddagen i solen med prat och skratt. Innan dess fick jag dock syn på den här affischen från Les Miserable och självklart måste man ta en bild med den! Foto: Maria.
 
Foto: Linnéa
Foto: Linnéa
Foto: Linnéa
Foto: Linnéa
 
Efter vår eftermiddag i Hyde Park splittrades gruppen. Johanna, Lisa, Josefine och jag vandrade runt på måfå runt Oxford Street innan Johanna återvände hem och resten av oss gick till Wok To Walk, köpte med oss härlig mat och tog bussen till Svenska Kyrkan för att se Melodifestivalen. Där väntade Alva, Johanna, Matilda och Frida för en kväll med Andra Chansen. 

Kommentera här: