Söndagsturistning

 
Första söndagen tillbaka på engelsk mark spenderades tillsammans med Johanna, gåendes runt i centrala London för att hon skulle få se de "klassiska London-platserna", såsom London Eye, Big Ben, Downing Street, Trafalgar, Buckingham Palace etc. Ända sedan Johanna kom hit har vi försökt klämma in den här turen men det var inte förrän en vecka sedan som vi kunde komma iväg. 
 
Det är inte ofta jag går längs de här mer "turistiga" delarna av London nu för tiden. I början åkte jag var och varannan dag in till Big Ben för att känna den där "London-känslan". Till slut gick dock alla turister mig på nerverna men efter att inte ha varit där på flera månader var det riktigt härligt att traska runt bland alla selfiepinnar. 
 
 
Efter att ha gått från Waterloo till Trafalgar Square bestämde vi oss att lunch lät bra. På nyår hade Johanna fått syn på Tortilla, ett taco- och burritoställe som vi båda ville prova på, på en sidogata från Trafalgar. In genom dörrarna gick vi och några minuter senare satt vi vid ett fönster, kikade ner på Londonborna och åt våra burritos. Ett toppenställe och en toppenlunch! Nästa stopp: Buckingham Palace. 
 
(Jag kände för att göra en Viktoria-pose). Foto: Johanna
 
 
Gatorna runt Buckingham var avstängda så vi kunde lugnt gå mitt i gatan, vilket ger de bästa bilderna hehe. Vi fortsatte att gå när vi bockat av drottningens ena hem på listan av vår turistdag och fortsatte upp mot Hyde Park. Det slutade med att vi gick ända bort till Royal Albert Hall och South Kensington där vi satt ett bra tag inne på Starbucks och tog varsin varm choklad för att få upp värmen. En rejäl promenad blev det till slut men med så härligt sällskap märkte man inte att fötterna började tröttna!

Kommentera här: