Det får inte glömmas bort

 
I onsdags hängde Lisa och jag på Imperial War Museum - ett museum jag rekommenderar starkt. Vi ville hitta på något nytt och eftersom ingen av oss varit på det här museet innan hoppade vi på bussen dit. Det var en otroligt lärorik dag, på mer än ett sätt. Inte bara på ett informatoriskt plan utan även känslomässigt. Det var otroligt tungt att gå på utställningar med verkliga saker som varit med i krig världen över. Framförallt utställningen om Första Världskriget satte spår. Det blev så verkligt att man praktiskt taget kunde sträcka ut handen och röra vid brev som skrivits av soldater i skyttegravarna eller ett plan som använts under världskrigen. På vissa föremål kunde man fortfarande se kulhålen.
 
Den trasiga glasskivan i mitten av bilden är en vindruta från ett plan som kraschade. Piloten miste livet.
 
1 Amanda:

skriven

Hej! Jag och ett par kompisar ska till London i slutet av April och tänkte höra om du sitter inne på ett par bra/roliga/udda/turistiga tips på vad vi kan se, göra och äta :)

De allra turistigaste sakerna har vi redan hunnit göra på tidigare London-resor så nya tips vore uppskattat :) (detta museum verkar himla intressant bla)

Kommentera här: