En helg med Sverige #2

 
Andra delen av vår Sverige-helg förra veckan spenderades på IKEA! På söndagen mötte jag upp Lisa för att ta tåget och sedan tuben till Neasden där vi promenerade den korta biten till den svenska megajätten. My, Emma, Amanda och Matilda träffade vi på plats och vi spenderade en dag gåendes bland vardagsrum och kök, omgivna av svenska ord samtidigt som det pratades engelska omkring oss. Kulturkrockar är alltid lika härligt!
 
 
 
Ska man vara ärlig så är det här den egentliga anledningen till att vi tar oss till IKEA: köttbullar, mos, ärtor, brunsås och lingonsylt. Inget går upp mot svensk husmanskost. Äpplekakan i hörnet av brickan var lite onödig eftersom man blir mätt i tre dygn på köttbulletallriken (bildligt talat) men den gick ner den med!
 
 
Här förvandlades Lisa och jag till femåriga barn som sprang runt och pekade på allt som hade med jul att göra och utropade: "Titta, det är en julkula!" "Ååh, glitter!" "EN JULGRAN!!". Man kan väl säga att vi ser fram emot julen, både här i London men även på hemmaplan. 
 
Även My gillade julavdelningen! 
1 Lisa:

skriven

Hahaha herregud IKEA-bilden

Svar: Stop it yooou, den är fin!!
nurseinthemaking.blogg.se

2 Viktoria - Hallon's Place:

skriven

Åh, IKEA, OUR LOVE! I alla fall när man är utomlands ;) En liten svensk oas bland allt utländskt. Jag delar dina tankar totalt. Är man utomlands vill man ju njuta av språket och kulturen och lära sig mer om den. Men ... i små doser är det himla mysigt med svenskkänsla också!

Kommentera här: