Kew Gardens

 
Med denna filuren spenderade jag förra helgens söndag. Vi bodde på hotell och spenderade eftermiddagen på Kew Gardens, ett fantastiskt ställe. Även om vi kanske inte är världens mest intresserade personer när det gäller blommor och grönt så var det så vackert att man inte visste vart man skulle ta vägen. Naturen är något vi måste ta hand om för sådan skönhet som finns i naturen går inte att hitta någon annanstans.
 
Eftersom vi besökte trädgården i mars var det inte mycket grönt på träden och de flesta blommorna hade inte börjat komma fram än. Till sommaren kommer dock det här stället vara helt magiskt! Vi fick se en liten del av den här magin i ett stort växthus, en väldigt allé och framförallt magnoliaträden.
 
Foto: Lisa
 
Växthuset var inte bara högt i tak och brett utan även fullt med träd från alla världsdelar och av alla sorter. Bananträd och palmer för att nämna några. Om jag fick beskriva växthuset med två ord hade det blivit: underbart och vackert. Man andades mycket djupare tack vare syrenivån och luften kändes renare även om den var ganska tung pga värmen. Det var härligt att se så mycket grönt när man fått leva med kala träd i några månader!
 
Magnoliaträdet som slog oss med häpnad...
Blommorna var rätt rejäla...
Foto: Lisa
Man är aldrig för gammal för att klättra i träd!
Foto: Lisa
 
Vi avslutade vårt äventyr med att vila i gräset vid vattnet med en sol som visade sitt ansikte emellanåt, när den inte täcktes över av moln. När det blev för kallt bestämde vi oss för att lämna Kew Gardens för den här gången men innan den här resan som au pair är över hoppas jag på ännu ett besök - i en fullt blommande trädgård!