Med storstaden i vår hand

 
I lördags hade mina fransk-svenska gäster och jag den längsta dagen tillsammans (eftersom de åkte hem söndag eftermiddag). Vi var ute och vandrade runt på London's gator från tidig morgon till sen kväll och vi ville göra och se så mycket som det bara gick. Vi hann med det mesta som kan finnas på en bucketlist vid ett besök till England's huvudstad - allt från Big Ben till Piccadily Circus och de röda telefonboxarna. Vi började dock med en rejäl engelsk frukost (man blir mätt i minst fem timmar av all den maten) på Bill's innan vi gav oss ut på äventyr!
 
 
Vårt första stopp: London Eye. Istället för att bara stå nere på marken och glo upp på de små korgarna som tar sig runt hjulet sakta men säkert slutade det med att vi själva stod inne i en av burarna! Diana som är höjdrädd klarade det med bravur och vi stirrade oss blinda på den vackra utsikten. Kamerorna hade många järn i elden under de femton minuter då vi åkte runt hjulet. 
 
Den här staden slutar aldrig slå mig med häpnad...
 
Bild: Viktoria
 
Efter vår tur i London Eye som flög förbi snabbare än vi trott gick vi vidare mot parlamentshuset och Big Ben som vi redan tagit ett flertal bilder på. Det spelar ingen roll hur många gånger man ser den, den här klockan får en alltid att tappa hakan. Viktoria inspekterade glatt alla gulddetaljer medan vi lyssnade till gong-et när klockan slog 1.
 
Bild: Viktoria
Filurerna som satte sprätt på London!
 
 
Efter Big Ben, Downing Street, klappande på hästar och Trafalgar Square svängde vi in på The Mall och vandrade ner till Buckingham Palace där vi spenderade några minuter i solen sittandes på kanten av fontänen. Det bjöds på fantastiskt väder under hela helgen vilket gillades stort!
 
 
Vi avsluta vår fullspäckade och fantastiska dag med Victoria's Secret, en promenad ner till Picadilly och sedan ett besök på en av mina favoritpubar i närheten av Leicester Square där det dracks vin, pratades och skrattades tills sista tunnelbanetåget närmade sig och vi drog oss hemåt.