Ett slott värdig en prinsessa

 
För knappt en vecka sedan (oj, vad lång tid det tar för mig att blogga, haha) hoppade Lisa och jag på ett tåg från Clapham Junction till Windsor Eaton & Riverside. Där mötte vi upp en munter Maria och tillsammans gav vi oss av, med den strida strömmen av människor, upp mot huvudattraktionen: Windsor Castle. Det är det äldsta bebodda slottet i hela Europa och används fortfarande av den engelska kungafamiljen. Det var helt otroligt att gå både ute på slottsområdet och innanför dess väggarna. När man väl gick in i slottet fick man dock inte ta kort (var är det för regler ni har på era turistställen, England?!), därför får du nöja dig med att se slottet från utsidan. Men det är inte en dålig syn det heller!
 
Direkt när vi kliver ut på perrongen ser vi redan en skymt av Windsor Castle över tågtaket.
 
När vi väl betalat inträde (£20) vandrade vi runt på slottsområdet, handlade inne i souvenirbutikerna, åt vår medtagna lunch på en bänk på ett slott (snacka om en picknick att minnas), skrattade, gick innanför portarna och tappade hakan åt alla vackra rum som vi gick igenom och som var helt otroligt dekorerade, provade hattar, gick in i slottets kapell där vi fick lyssna på en kör som hade soundcheck inför en kommande konsert, kollade på kanoner och gladdes åt att vi befann oss utanför London på äventyr. Det är alltid fantastiskt att få se mer av England.
 
Foto: Lisa
 
När vi befunnit oss på Windsor Castle i närapå tre timmar gick vi ut och rätt över gatan hittade vi den här guldklimpen. The Drury House, som visade sig ha mycket fika för lite pengar. Det gillar vi! Tjejerna tog kaffe medan jag tog te, Maria och jag tog muffins med glass och Lisa tog en äpplekaka. Det mysiga fiket/resturangen var så härligt engelskt att vi satt där långt efter att våra te/kaffekannor var slut. Det var ett skönt break från alla Costa's som vi hänger på i vanliga fall, haha. Det är sådana här ställen man kommer minnas, de som fångar ens blick och sedan visar sig vara så mycket bättre än vad man först trodde.
 
Foto: Lisa
 
Efter att vi ätit oss mätta och suttit och pratat i någon timma gick vi tillbaka till tågstationen där vi alla tre tog samma tåg tills Maria bytte tåg för att ta sig hemåt. Lisa och jag satt kvar på tåget i några minuter till innan även vi befann oss på hemmaplan, mycket nöjda med dagen!

Kommentera här: