West End Live - Dag Ett

 
Den musikalälskande delen i mig hoppade på moln med Les Mis spelades från himlen och popcorn regnandes ner över sig förra helgen då det var dags för West End Live. Det här var elfte (!) året som det här eventet gick av stapeln. Varje år samlar West End ihop sina musikaler, artister och teatrar och sätter ihop den här festivalen - som är gratis. Gratis teaterunderhållning!! Varje akt framför mellan 1-4 nummer från sin föreställning och i ena hörnet av festivalområdet kan man sedan köpa biljetter om det är någon man fattar extra tycke för. Jag hade gärna köpt en biljett till varenda en...
 
Frida och jag möttes upp kl 09.20 på lördagsmorgonen för första dagen av West End Live. Eftersom det här var samma dag som midsommar i Hyde Parl betydde det att vi missade några timmar av firandet men vi var inte ledsna för det! Tvärtom, vi var mer än nöjda över att vi skulle hinna med båda. Kön slingrade sig redan nerför Trafalgar Square när vi anlände men eftersom vi anslöt oss en timma innan dörrarna öppnades stod vi inte alltför långt bak. Under dagen hittade även Johanna oss inne i folkvimlet (det var proppfullt med folk) och var med under de sista framträdena vi såg.
 
"3... 2... 1..."
The Commitments öppnade hela konkarongen!
Billy Elliot. Underbarn hela högen!
Kalle & Chokladfabriken.
 Wicked. 

Det här var helt ofattbart... Helt otroligt och man kunde inte annat än älska varenda minut och rysa över hela kroppen. Vi visste att Wicked skulle framföra ett nummer under dagen. Vad vi inte visste var att Emma Hatton skulle komma att stå uppe på taket till Kanadas ambassad och sjunga ut över hela Trafalgar Square!! Det här är magin med West End.
 
John Dagleish stod på scen tillsammans med cast & crew från musikalen A Sunny Afternoon. Det roliga med det här är att John är med i en av mina favoritserier, Lark Rise to Candleford, och nu är han med i en av London's mest populära musikaler!
Memphis.
War Horse, en teater jag mycket gärna vill se!
Fantastiska Matilda.
Miss Saigon.
Fantomen på Operan.
LES MISERABLES! Här tjoade jag högre än tidigare för vad annars ska man göra när ens absoluta favoritmusikal framför One Day More
 
Mamma Mia, numret då hela torget bröt ut i dans och sång. Vi avslutade första dagen av West End Live på topp!
Foto: Frida
 
Efter Mamma Mia höll West End Live på under några timmar till men vi styrde kosan mot Hyde Park istället och midsommarfirande som skulle äga rum där. Vi hade dock haft en otroligt bra start på helgen och dagen!

Kommentera här: