Intervju med en framtida värdfamilj

Hej! Jag ska börja prata med familjer snart, och jag undrar lite över hur man ska bemöta dem? På vilket sätt bör man inleda pratstunden? Bör man se det hela som en strikt intervju eller mer som ett vänskapligt samtal där man talar om väder och vind? 

Hallå hallå! Vilken bra fråga du ställer. Det här med hur man ska bemöta en (förhoppningsvis) blivande värdfamilj kan vara knepigt. Samtidigt som du vill bli vän med värdfamiljen och känna att du blir en del av deras familj är du trots allt en anställd som ska ha tydliga mål och linjer för hur det kommer funka.
 
Jag skulle säga att en blandning mellan ett vänskapligt samtal och "strikt intervju" är det bästa att satsa på! Se till att lära känna familjen så mycket som möjligt på ett vänskapligt plan, fråga dem om deras intressen, hur barnen är och vad de gillar/inte gillar och vad de tycker om att göra tillsammans som familj. Prata på om väder och vind! Glöm dock inte bort även den mer "arbetsinriktigade" delen av intervjun; vad kommer du tjäna? Hur kommer rutinerna se ut? Arbetstider? Lediga helger? 
 
Slutligen, allt som du funderar på eller som du tvekar om, vad det än gäller, fråga alltid! Du vill inte prata med en familj, hoppa över att ställa en fråga du gått och gnagt på länge, för att sedan bli deras au pair och det inte alls blir som du tänkt. 
 
Lycka till i din jakt på värdfamlij!! 
1 Victoria:

skriven

Hej, jag ska flytta till London som au pair i september och undrade lite om du betalar skatt? Och isf var och typ hur mycket?
Kram

Svar: Hej! Vad kul att du ska flytta till London!! Nej, jag åker genom STS och betalar därför ingen skatt. Kram!
nurseinthemaking.blogg.se

Kommentera här: