Hampton Court Palace

 
Igår hade jag en välbehövlig sovmorgon och började inte förrän kl 1. Innan dess blev det dock en snabb tur till Hampton Court Palace med Emma. Vi försöker båda klämma in alla möjliga saker som är kvar på våra bucketlists innan väskorna ska packas. När vi även har endast en buss till Hampton Court Palace har man egentligen ingen ursäkt till att inte bocka av den här punkten på listan.
 
 
Hampton Court Palace var väldigt vackert, speciellt rosenträdgården som vi hittade på andra sidan ett valv. Det kostade £20 att gå in i slottet, £5 att bara gå in i den stora trädgården och £4 för att gå igenom en labyrint som är väldigt känd (tydligen, hade aldrig hört talas om den innan, haha). Man kan dock gå igenom den stora porten och fram till palatset vilket var vad vi gjorde. 
 
Foto: Emma
 
Till slut kikade vi igenom ett valv och hittade det här blomsterhavet. Det var otroligt vackert och det slutade med att vi satte oss på en bänk vid en muren och åt vår packlunch. En väldigt mysig stund som avslutades med skratt vid busshållplatsen.
 
Det känns på något sätt som att det är de här sista dagarna man kommer minnas extra mycket, tillsammans med de första. Det är som att hjärnan suger åt sig alla intryck den bara kan och lagrar dem på hårddisken i ett speciellt fack: "Här njöt du extra mycket". I mitten var det mest en massa intryck som blandades in i en enda klump av vardag med ljusglimtar här och var. Nu är varenda liten grej en ljusglimt som fastnar på näthinnan. 
 

Kommentera här: