Med storstaden i vår hand

 
I lördags hade mina fransk-svenska gäster och jag den längsta dagen tillsammans (eftersom de åkte hem söndag eftermiddag). Vi var ute och vandrade runt på London's gator från tidig morgon till sen kväll och vi ville göra och se så mycket som det bara gick. Vi hann med det mesta som kan finnas på en bucketlist vid ett besök till England's huvudstad - allt från Big Ben till Piccadily Circus och de röda telefonboxarna. Vi började dock med en rejäl engelsk frukost (man blir mätt i minst fem timmar av all den maten) på Bill's innan vi gav oss ut på äventyr!
 
 
Vårt första stopp: London Eye. Istället för att bara stå nere på marken och glo upp på de små korgarna som tar sig runt hjulet sakta men säkert slutade det med att vi själva stod inne i en av burarna! Diana som är höjdrädd klarade det med bravur och vi stirrade oss blinda på den vackra utsikten. Kamerorna hade många järn i elden under de femton minuter då vi åkte runt hjulet. 
 
Den här staden slutar aldrig slå mig med häpnad...
 
Bild: Viktoria
 
Efter vår tur i London Eye som flög förbi snabbare än vi trott gick vi vidare mot parlamentshuset och Big Ben som vi redan tagit ett flertal bilder på. Det spelar ingen roll hur många gånger man ser den, den här klockan får en alltid att tappa hakan. Viktoria inspekterade glatt alla gulddetaljer medan vi lyssnade till gong-et när klockan slog 1.
 
Bild: Viktoria
Filurerna som satte sprätt på London!
 
 
Efter Big Ben, Downing Street, klappande på hästar och Trafalgar Square svängde vi in på The Mall och vandrade ner till Buckingham Palace där vi spenderade några minuter i solen sittandes på kanten av fontänen. Det bjöds på fantastiskt väder under hela helgen vilket gillades stort!
 
 
Vi avsluta vår fullspäckade och fantastiska dag med Victoria's Secret, en promenad ner till Picadilly och sedan ett besök på en av mina favoritpubar i närheten av Leicester Square där det dracks vin, pratades och skrattades tills sista tunnelbanetåget närmade sig och vi drog oss hemåt. 
 
 
1 Veronika:

skriven

Ååååh puss på big ben <3 Söööötisar!

Svar: Alltid en puss på Ben <3
nurseinthemaking.blogg.se

2 ..:

skriven

Ska dra till london om nån vecka för att vara en au pair, nervös som fan. Är det svårt att hitta andra au pairs? är typ livrädd att jag kommer att typ sitta själv i huset konstant.

Svar: Kul att du ska åka iväg som au pair!! Och du behöver inte oroa dig, tar du dig bara ut och letar upp andra au pairer i ex fb-grupper med au pairer i London så kommer du snabbt och enkelt att hitta nya vänner. Kom ihåg att alla letar efter vänner att umgås med, du är inte ensam. Det kommer ta ett tag men till slut kommer din bekantskapskrets växa så det knakar!
nurseinthemaking.blogg.se

3 Emelie - Lever drömmen i Paris!:

skriven

Vilken fullspäckad, men ändå kvalitetsanpassad dag! Plus att bilderna är så klara och fina, som vanligt..! Vad är det godaste hos Bill's? Och vad inköptes på VS? ;)

Svar: Åh, tack Emelie!! Oj, bra fråga... Det blir nog en delad första plats mellan deras pannkakor med sirap och deras revbensspjäll. Så gott!!! På VS köptes en BH såklart ;)
nurseinthemaking.blogg.se

4 Sarah:

skriven

Hej! Vad skulle du föredra, systemkamera eller mobilbilder? Om man nu tar med systemkameran, är det inte onödigt släpande på den? Jag tänker att den tar plats och man hela tiden behöver ha stenkoll på den så den inte blir snodd eller så...

Svar: Hej! Jag skulle helst klart föredra systemkamera, mest för att jag gärna vill titta tillbaka alla bildmapparna från London med bra kvalité på bilderna - och för att det är så kul att fota med systemkamera! Det känns lite onödigt ibland att släpa på den och du har rätt i att den tar mycket plats... Det är dock värt det i slutändan! Det här med att den kan bli snodd tänker jag kan hända med vad som helst så att ha kameran i väskan hela tiden gör inte så stor skillnad :)
nurseinthemaking.blogg.se

Kommentera här: