Som studenter i Oxford

 
Oxford. En stad man hört talas om så många gånger, där alla studenter vandrar runt bland de engelska husen och pluggar i de mer än fantastiska byggnaderna. I lördags tog Maja, Lisa, Johanna x2 och jag en tur med buss till Oxford och spenderade dagen (för en gångs skull) utanför London!
 
Foto: Johanna
 
Genom den engelska landsbygden (som täcktes av snö under någon timme!) färdades vi i cirkus två timmar innan vi rullade in bland höga, gamla stenbyggnader som mest såg ut som kyrkor men som faktiskt var universitet... Det var som att kliva rätt in genom dörrarna till Hogwarts och under dagen förstärktes bara känslan ju mer tid vi spenderade på Oxfords gator. Maria anslöt sig till gruppen på plats och vi tog frukost på Café Nero innan vi hoppade ut i regnet (som gav sig efter ett tag) och utforskade en ny stad.
 
Foto: Johanna
De coolaste t-shirtsen någonsin! (Finns att hitta på Covered Market).
 
Inne på Covered Market hamnade vi även utanför dessa fönster med de mest otroliga bakverk... 
 
Radcliffe Camera.
 
 
Efter första delen av vår rundvandring hamnade vi på Bella Italia där vi åt god italiensk mat och pratade gamla barnprogram som vi såg när vi var yngre. Både Johanna från Tyskland och resten av oss som var svenskar hade allihop växt upp med till stor del samma barnprogram!
 
 
Nästa stopp på vår väldigt hastigt ihopkrafsade bucketlist (vi bestämde vart vi skulle gå när vi väl kom till Oxford, haha) var Trinity College. När vi började kliva in på de små bruna gatorna längs med gräsmattor jämnklippta till tänderna kunde jag inte låta bli att le stort. Det kändes precis som att vi kommit in på Hogwarts område...
 
 
Ser du rätt? Är detta The Great Hall från Harry Potter!? Nja, nästan. Det här är rummet som inspirerade filmskaparna av Harry Potter och var grunden till resultatet du kan se i filmerna. Vi var tvugna att gå upp till "lärarnas bord" och låtsas vara proffesorer från Hogwarts, haha! 
 
Foto: Lisa
Maria inspekterar! Dörren var dock låst...
 
 
När vi gick ut från Trinity College letade vi upp vägen till Church of St. Mary the Virgin där vi kunde ta oss uppför de här trånga trappstegen av sten som lämnade oss yra i huvudet, med brännande muskler och med en känsla av klaustrofobi... Det var dock värt det när vi klev ut i vinden och möttes av följande vy:
 
 
Vi avslutade vår dag med att trampa nerför de branta trapporna och gå till ett lokalt café i närheten. Oxford är en helt fantastisk stad som jag rekommenderar alla att åka till! Arkitekturen är helt fantastisk, staden är mysig och ganska liten men ändå full av liv och det finns gott om härliga (och smått magiska) platser att se. 
1 Viktoria - Hallon's Place:

skriven

Wah, vilka magiska bilder! Jag känner Harry Potter-känslan ända ut i tårna när jag beundrar dem!!! Tänk om Göteborgs Universitet ändå hade varit så förtrollande ... Men jag antar att vi på Medicinareberget trollar på ett helt annat sätt!

Svar: Tack!!!! Visst känns det helt otroligt magiskt... Vill bo där haha!! Ni trollar genom att rädda liv - och det är inte dåligt det heller!
nurseinthemaking.blogg.se

2 Linnea / Au pair i London:

skriven

ÄLSKAR dina "fota-mobil-som-fotar-bilder"

Svar: MER "fota-mobil-som-fotar-bilder"-bilder!!! TACK!!
nurseinthemaking.blogg.se

3 Linnea / Au pair i London:

skriven

(obs.. älskar såklart ALLA dina bilder!!)

Svar: (obs... TACK!!!)
nurseinthemaking.blogg.se

4 Lisa:

skriven

Älskar inlägget! Beskriver dagen med alla dess intryck och händelser alldeles perfekt. Grym!!

Svar: Tack gosisen!!
nurseinthemaking.blogg.se

5 Emelie - Lever drömmen i Paris!:

skriven

Wow!! Din skicklighet med kameran sviker dig icket - det ser helt makalöst ut! Och speciellt den här lite mer ruggiga och engelskt klassiska HP-känslan, ja, den finns ju där. Måste vara så mäktigt för dig, som verkligen fattat tycke för det, att få se det med egna ögon!

Antar att ni var riktigt trötta efteråt..!

Svar: Åh, tack så mycket Emelie!! Det var heeeelt magiskt, går inte ens att förklara i ord. Vi var helt slut... Vi åkte till och med tidigare från Oxford än vi tänkt från början, haha. Otrolig stad, dock!
nurseinthemaking.blogg.se

6 Emelie Ekman Lindqvist:

skriven

Gärliga bilder :)

Svar: Tack! :D
nurseinthemaking.blogg.se

Kommentera här: