En katedral och ett torg

 
Underbara söndagar som den i förra veckan är svåra att slå och det är så magiskt härligt när det händer. Lisa och jag åkte in till St. Paul's Station där vi möte upp Maren runt lunchtid. Borta vid St Paul's Cathedral fann vi sedan även Alva och Sara. Vi började dagen med att äta lunch på Nandos innan vi utforskade katedralen. Tyvärr fick man inte ta kort där inne (varje fotofantasts mardröm) men det var väldigt fint. Den slog mig inte med häpnad men att drömma sig bort om att gifta sig där inne kändes nästan obligatoriskt. 
 
 
När vi kände att vi sett katedralen tillräckligt (och efter att ha smygkikat efter Divination-trappan som går att se i Harry Potter-filmerna!!!! Vi hittade den dock inte...) gick vi gatan ner mot Leicester Square. Helt plötsligt började solen titta fram och vi njöt till fullo av de varma strålarna. Vem sa att det alltid regnar i London? (Vi kanske inte ska nämna att det faktiskt regnade dagen efter...)
 
Foto: Lisa

När vi gick upp mot Häägen-Dazs serveringen hade vi förväntningar på en större "glasskiosk", där man får gå fram till en disk och säga vad man vill ha. Men nej. Vi glömde för ett ögonblick att vi faktiskt är i London. Här går man in på serveringen, blir tilldelade ett bord, får in menyer med olika tiotals glassorter och glasskreationer. Sedan kommer en servitris/servitör och tar upp våra beställningar och glassen kommer efter några minuter till bordet. Det var för bra för att vara sant. Glassen var förresten den bästa någonsin.
 
 
Efter att vi sagt "wow" över våra glassar minst 4273 gånger packade vi ihop oss och promenerade ner till Trafalgar Square - och vi var inte ensamma. Det var fullproppat med folk överallt och det kändes som att torget kommit till liv. Solen sken och man kunde inte låta bli att tänka på om några månader framåt då sommaren är på G. 
 
Två härliga tokstollar.
 
Vår promenad fortsatte sedan ner till Big Ben och London Eye men här fick kameran vila. Det har blivit alldeles för många bilder på Big Ben och Ögat, mer behövs inte för ögonblicket, haha. Mobilkamerorna användes dock flitigt och när vi sett oss mätta på London's skönhet gick vi till Waterloo där våra vägar skiljdes åt - men vi har en fin söndag att tänka tillbaka på.
1 Emelie - Lever drömmen i Paris!:

skriven

Wow, vilka mäktiga bilder på katedralen!
En sådan Häagen-Dazs-bar finns förresten här i närheten också, och glassarna.. Ja, WOW. Älskar det. Som en riktig glassrestaurang!

Svar: Åh, tack så mycket!Visst är den underbar?!?! Man skulle ju kunna bo där inne, haha!
nurseinthemaking.blogg.se

2 Lina:

skriven

Hej! Har hört att tunnelbanekort i London är ganska dyrt, kan man begära att ens värdfamilj betalar det? Vill inte att hela lönen går åt till att betala det...

Svar: Hej! Det beror helt på hur mycket du åker, men ja, det går en åt en hel del av veckolönen på ett Oystercard. Vissa familjer betalar tunnelbanekortet åt dig medan andra inte gör det. Andra familjer lägger in en viss summa extra i lönen som ska gå till att betala ditt Oystercard. Du kan såklart alltid fråga familjen du pratar med om de kan tänka sig att betala ditt Oystercard men du klarar dig ekonomisk även om du behöver betala det själv :) välj familj utifrån hur du klickar med dem så slutar det på bäst sätt!
nurseinthemaking.blogg.se

Kommentera här: