En lördag i Brighton

 
Lördag morgon vid halv nio-tiden tog vi bilen (Twingon) och startade äventyret som bestod av en roadtrip mot Brighton. Efter en frukost på parkeringen utanför Waitrose där vi köpte allt vi kunde få tag på som kunde föreställa en frukost tog vi oss ut på motorvägen och susade ned mot kusten!
 
 
Ingen av oss hade åkt ned mot söndra England innan och det var så fantastiskt vackert! Höjder och dalar, en massa gröna träd och solen som gassade ned på oss. Vi skulle ju inte få så här fint väder?!
 
 
Fem sekunder innan den här bilden togs gled bilen upp över kullen och vi båda halvskriker: "Det är havet!! Titta, det är vatten!!" Så glad man kan bli för så lite.
 
 
När vi parkerat bilen på hotellets parkering (det tog ett tag att hitta den kan jag säga... Kartläsaren i mig ville inte samarbeta men duktiga Maria körde oss till rätt ställe) och packat om väskorna/påsarna med det vi behövde för dagen gick vi direkt ned till vattnet. Vi bodde på The Kings Hotel som låg precis vid stranden, inte illa! Vi behövde bara gå över gatan och där låg allt det blåa utbrett framför oss. Det var magiskt att gå där med vinden i ansiktet och faktiskt kunna känna doften av saltvatten.
 
 
Den här gamla högen var vi tvungna att googla på: det är Brightons gamla pir. Den blev förstörd av ett flertal stormar och till slut beslöt man sig helt enkelt för att bygga en ny när den här föll ihop. Jag gillar att de har låtit det gamla bitarna stå kvar dock! De berättar sin egen historia.
 
 
Här har vi den: Brighton Pier (den som inte har blivit söndertrasad av stormar)! Vi gick längs stranden ända tills den kom inom synhåll då vi bestämde oss för att äta lunch medan vi utforskade varenda hörn av detta klassiska Brighton-stopp.
 
Sådana här roligheter som att stoppa in ansiktet genom en playwood-skiva kommer aldrig sluta vara roligt!
 
 
Vi hittade ett fint ställe i mitten av piren där vi bestämde oss för att äta. Anledningen till att vi valde just den här lilla uteserveringen/resturangen var att de hade fish&chips! Vad mer brittiskt och "kust-igt" än att äta fisk med pommes frites? Mitt under lunchen upptäcker jag dock att: "Min gaffel har gått av..."
 
 
När lunchen var uppäten och vi suttit och diggat till 90-tals hits utanför resturangen gick vi längst ut på piren där de har ett litet tivoli med olika attraktioner. Vi hade inte planerat att åka något men när vi fick se den här tjuren var vi bara tvungna att testa! Maria var bra på det, hon kunde sitta på den bockande tjuren i 11 sek! Jag däremot klarade av 4...
 
 
Inne på arkaden hittade vi en fotoautomat där man kunde sätta ihop roliga collage. Sagt och gjort, i med mynten och sedan slängde vi ihop två London-porträtt av oss! Visst blev de fina?
 
 
Något av det första vi lade märke till när bilen rullade in i Brighton var alla tiotals bröllop och möhippor vi fick se! De var verkligen överallt, både dag och natt. Vart vi än gick fick vi se tjejgäng som var på möhippa och i två fall kom bröllopsparen själva gående! Min värdmamma berättade när jag kom hem att eftersom bröllopssäsongen är igång här i England är det inte så konstigt att så många gifter sig just nu men så här många har jag aldrig sett i hela mitt liv.
 
 
När vi gått runt en hel dag i Brighton och handlat upp våra sparpengar på ett av shoppingcentren gick vi tillbaka till hotellrummet och gjorde oss i ordning för utgång. Tanken var att det skulle bli middag, pub och sedan nattklubb. Men när vi ätit middag på en italiensk resturang och gått till en pub inne på en mysig gata kände ingen av oss för att dansa, konstigt nog. Istället vandrade vi runt i ett midnattsupplyst Brighton och såg oss omkring. Det var minst lika kul det!
 
1 Daniella 🌙:

skriven

Hur mycket kostade hotellet ungefär? :D

2 Amanda:

skriven

Brighton vill jag också åka till någon gång, verkar så himla mysigt :)

3 Bella :

skriven

Dina bilder är helt otroliga ! Du är så duktig :)

Svar: Åh, vad snäll du är!! Tack!! :)
nurseinthemaking.blogg.se

Kommentera här: